Szolgáltatásaink

Felkészülés a NAV online adatszolgáltatásra

Felkészülés a NAV online adatszolgáltatásra

2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról.

Számlázó programmal történő számlázás esetén a számlaadatokat a számlázó programból emberi beavatkozás nélkül, nyilvános interneten keresztül azonnal, a számla elkészülése után rögtön továbbítani kell a NAV-hoz.

A számlatömbben kiállított számlákkal kapcsolatban az a feladat merül majd fel, hogy a számla adatait webes felületen kell rögzíteni. Ez egy külön feladat lesz könyvelési szempontból. Az adatszolgáltatást 5 naptári napon belül kell teljesíteni. Ez a határidő rövidül akkor, ha a számla 500 ezer forint vagy azt meghaladó összegű áthárított adót tartalmaz. Az 500 ezer forint vagy annál nagyobb összegű áfát tartalmazó számla adatait már a számlakibocsátás utáni napon (24 órán belül) rögzíteni kell a webes felületen.

A fentiekkel kapcsolatosan a NAV rendelkezésünkre bocsátott egy teszt-oldalt.

Ennek elérhetősége a következő:

https://onlineszamla-test.nav.gov.hu, ahol érdemes tájékozódni és a felkészülés jegyében regisztrálni.

A regisztráció során elsősorban regisztrálni kell egy Felhasználót, valamint ehhez hozzárendelni egy Technikai felhasználót is.

Javaslom a tájékozódást a számlázó-program forgalmazójánál is. 

Hírek

2023.07.24.
GDPR Dokumentumok megtekintése
2023.07.24.
Visszaélés-bejelentés és panaszvédelmi szabályzat
2023.07.24.
NAV online adatszolgáltatás
2023.07.24.

Ügyfélkapu /Cégkapu

E-papír /AVDH 

2023.07.24.
2018. július 1-től hatályba lépett az 1/2018. (VI. 29.) ITN rendelet, mely a digitális archiválás szabályait egyszerűsíti.